Algemene Onderwijsbond (AOb): veel schoolboeken te laat

Volgens de bond is op sommige scholen nog niet eens de helft van de boeken geleverd. Het probleem speelt in heel Nederland. Uitgever Noordhoff zegt veel last te hebben van ontwikkelingen in de druk- en transportsector, zoals grondstof- en papierschaarste en personeelstekorten.

Schoolboeken

De uitgever stelt het nodige lesmateriaal nu digitaal ter beschikking om het probleem (voorlopig) te ondervangen. Een woordvoerder laat weten dat het probleem over enkele weken is opgelost.

Niet iedereen is overtuigd van de oprechtheid van uitgevers. Sommige scholen geven in reactie hun mening: “We denken dat uitgevers vaak trucjes uithalen met net even een iets andere indeling van een herdruk om daarmee vooral commercieel gewin te scoren.”

Bron: website AOb.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

1 reactie

  1. Henk Gianotten op 21/09/2022 om 12:36

    Ik lees dat ook de grootste distributeur Iddink (Amersfoort) laat weten grote problemen te hebben om de bestelde schoolboeken tijdig te leveren. Wellicht zijn de drukkers in Oost-Europa en Oost-Azië toch niet in staat hun overeengekomen levertijden waar te maken. Moeten de schoolboekenuitgeversuitgevers als Noordhoff niet overwegen een substantieel deel van hun producten niet langer uit goedkope-lonen-landen te halen. De leerlingen en leraren (de maatschappij dus) lijken nu de extra kosten te betalen. Een maatschappelijk probleem dat lijkt op veel andere problemen waarbij winstoptimalisatie resulteert in extra kosten voor de samenleving.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK