Branchebrede tijdschriftencampagne voor tabaks- en gemakswinkels van start

Maandag 12 september 2022 startte een unieke, gezamenlijke en branchebrede tijdschriftencampagne voor tabaks- en gemakswinkels en boekhandels in Nederland. Deze winkels zijn tijdens de corona- pandemieperiode hard getroffen door de lockdowns.

Nog steeds zijn er consumenten die de weg niet terug hebben weten te vinden naar deze winkels voor de aankoop van tijdschriften. Bovendien zorgen de verontrustende (economische) ontwikkelingen in de wereld voor een dalend consumentenvertrouwen.

Door deze ontwikkelingen ontstond de noodzaak om – op een ongebruikelijke korte termijn – samen met alle marktpartijen, een promotiecampagne op te starten, gericht op het brede tijdschriftenassortiment bij de deelnemende winkels. Distributeur Betapress, onderdeel van Audax, heeft het initiatief genomen om samen met Aldipress, de Magazine Media Associatie (MMA), AKO, Blz, Bruna, CIGO, De Giftclub, Libris, Primera, ReadShop én alle Nederlandse en internationale uitgevers, een unieke tijdschriftencampagne op te zetten.
Alle krachten van de deelnemende partijen worden daarbij gebundeld.

De consument wordt gestimuleerd om naar de deelnemende winkels te gaan en deel te nemen aan de winactie: “Koop een tijdschrift en maak kans op een jaar lang een gratis tijdschrift naar keuze, of € 50,00 tijdschrift-tegoed bij je lievelingswinkel.”

De actie loopt tot 3 oktober 2022 en wordt door alle partijen ondersteund met onder andere tijdschrift-advertenties, radiocommercials, promotiematerialen in de winkels, en zal ook zichtbaar zijn op de socialmediakanalen van de betrokken partijen. Kijk voor meer informatie op www.tijdschriftenwinactie.nl.

Bron: MMA

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK