HP presenteert langverwachte HP Indigo V12 op Labelexpo in Chicago

Vanaf vandaag tot en met aanstaande donderdag wordt Labelexpo Americas 2022 gehouden. Het argument voor HP om juist daar de nieuwe HP Indigo V12 ‘narrow web labelpress’ te lanceren.

Hp Indigo V12
Labelexpo Americas

De V12 werd al in maart 2020 aangekondigd. De echte introductie liep vertraging op door tekorten in de aanlevering van met name componenten. Ondanks het feit dat de machine nu live te zien is op de Labelexpo vakbeurs in Chicago, zal het nog tot zeker half 2023 duren voordat de machine ook ‘gewoon’ leverbaar is voor de markt.

HP zegt dat de V12 net zo productief is in vergelijking tot twee of zelfs drie flexo-persen tegen ongeveer dezelfde ‘cost of ownership’. De V12 produceert met een snelheid van 120 meter per minuut op 1600 dpi met een maximum van 6 kleuren.

Beta versie in Duitsland

All4labels Logo

Volgens het Britse vakblad Printweek gaat één eerste beta-machine naar het Duitse All4Labels in Trittau (ten oosten van Hamburg).

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK