Konica Minolta presenteerde de AccurioLabel 190 Label Pers op Labelexpo

Konica Minolta’s AccurioLabel 190 – een volledig digitale tonerpers die in Europa ontwikkeld is, en in samenwerking met het Deense bedrijf Grafisk Maskinfabrik (GM) geproduceerd wordt – is op Labelexpo geïntroduceerd. Nog geen week later draait de productie ervan al op volle toeren. Konica Minolta onderzoekt daarom actief de mogelijkheden om de productie verder op te schalen, want de vraag overschrijdt de verwachtingen.

De AccurioLabel 190 is de opvolger van de bizhub C71cf, een pers die twee jaar geleden op de markt kwam en al aan meer dan honderd bedrijven wereldwijd verkocht is. GM bouwt nu verder op dit succes en biedt nu ook de DC330 mini converting-unit voor de AccurioLabel 190 pers aan. Deze kan inline met de machine werken of als autonome unit.

De AccurioLabel 190 biedt volgens Konica Minolta kwaliteit op offset-niveau met 1200×1200 dpi en hoge kleurconsistentie, en vereist geen speciaal voorbehandeld papier. De nieuwe machine voor de Europese markt wordt standaard geleverd met een baangeleidingssysteem. Ze levert labelproducenten veel voordelen op, zoals: eenvoudige bediening, snel omstellen, korte doorlooptijden en mogelijkheden voor variabele data printing. Ook de support en de service zijn ongeëvenaard.

Een andere primeur aan de Labelexpo-stand van Konica Minolta was het JETvarnish 3DWeb Color+-systeem van MGI, voor labels, flexibele verpakking en krimpfolie. De nieuwe digitale inkjet veredelingspers versterkt het strategische partnership tussen MGI Digital Technology en Konica Minolta. De nieuwe machine produceert inline vlakke en 3D UV-spotlak, 3D gepreegde laktexturen en vlakke en gepreegde folie-effecten. Met de volledige oplossing, voorzien van een flexo-primingstation voor behandelen van ongestreken materiaaloppervlakken en een semirotatiestanssysteem aan het einde van de productielijn, is een integrale productiegang mogelijk.

“De reacties van bezoekers waren fantastisch en toonden aan dat er in de markt een sterke behoefte is aan ons aanbod”, vertelt Daniel Schulz, Product Manager Label Printing bij Konica Minolta Business Solutions. “Voor we de AccurioLabel 190 op de markt brachten, voerden we op grote schaal een marktonderzoek uit. We luisterden aandachtig naar de feedback van klanten, en daarmee hebben we onze ideeën en denkwijze verder kunnen vormgeven.”

Schulz: “Voor Konica Minolta was Labelexpo een belangrijk platform, om zijn technologie en diensten van wereldklasse te demonstreren. De grote belangstelling toonde op dat moment al aan dat de AccurioLabel 190 pers bijzonder goed zou verkopen. Vooral de optie voor inline afwerking rekende op veel bijval, net zoals de flexibiliteit voor offline werking. Nog geen week na Labelexpo is de productie van GM-winders op schema, en onderzoeken we actief de mogelijkheden om deze verder op te schalen.”

De beproefde op toner gebaseerde digitale technologie voor labels van Konica Minolta, wordt op grote schaal gebruikt door klanten over de hele wereld. De systemen worden lokaal aangeboden, net zoals de levering van service, onderdelen en verbruiksartikelen. Buiten Europa levert Miyakoshi – de vertrouwde partner van Konica Minolta – nog steeds de winders voor de AccurioLabel 190.

De praktijkcase van de Britse klant Soabar Ltd was een van de succesverhalen aan Konica Minolta-stand op Labelexpo. Volgens Robert Gallagher, Production Director bij Soabar Ltd, onderscheidt Konica Minolta zich op het gebied van service: “We kozen voor Konica Minolta, omdat de service gewoon fantastisch is, net zoals de support en de back-up. Ze hielpen ons met het hele proces eromheen en verkopen meer dan een machine. Ik ben ervan overtuigd dat we nergens anders iets beters kunnen krijgen.”

De labelperssystemen van Konica Minolta passen precies in het segment tussen instapsystemen en de geavanceerde digitale drukpersen. De eerste leveringen van de nieuwe AccurioLabel 190 pers vinden plaats in december 2017.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK