Laat de kerstboom printen

bb161208Geen zin in al dat gedoe met een echte kerstboom? Geen probleem, de Belgische drukkerij Egberghs print gewoon een exemplaar. Voor 80 euro levert de drukkerij een witte, kartonnen boom. Klanten kunnen de kerstboom ook laten bedrukken met patronen, foto’s of logo’s. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Toen de medewerkers van de Belgische drukkerij Egberghs op zoek waren naar kerstbomen voor de showroom aan de Luikersteenweg, kwamen ze plots op het idee om ze gewoon zelf te printen. “Hier werken uiteraard heel wat creatievelingen en die proberen al eens wat uit. Zo kwamen ze op het idee om een kerstboom uit karton op te trekken”, zegt Gert Vroonen. Met een grootte van 1,9 tot 2,2 meter gaat het niet om kleine kasplantjes, maar om flinke exemplaren.

“Het basisexemplaar is wit. Die kan je thuis zelf verven, beplakken, betekenen of op een andere manier aankleden. Wie dat wil, kan de boom ook door ons laten bedrukken. Bedrijven kunnen er bijvoorbeeld hun logo op laten zetten, maar ook foto’s of patronen behoren tot de mogelijkheden. Een basisboom kost je 80 euro, bedrukken kost natuurlijk wat extra.” Er is heel wat interesse voor de kartonnen bomen. “We staan versteld. We hebben al 90 bomen verkocht en van promotie is voorlopig nog geen sprake. Zelfs mensen van buiten de provincie die nog geen klant waren, komen bij ons aankloppen.”

Het milieu blijft gespaard. “De binnenstructuur is gemaakt van gerecycled karton. Geen probleem voor het milieu dus. Het is ook heel stevig materiaal, in het verleden maakten we er zelfs stoelen van. Dus zolang het karton niet nat wordt, kan je de kerstboom volgend jaar gewoon weer van de zolder halen. En als je de boom toch beu bent, zet hem gewoon met de rest van het papier of karton op straat voor de afvalophalers.”

Egberghs steunt met de bomen ook het goede doel. “We wilden hier geen puur commercieel verhaal van maken. Voor elke verkochte boom schenken we via Music For Life een bedrag van 10 euro aan De Oever. Dat is een Hasseltse jeugdzorgorganisatie, die een zetje biedt aan kinderen en jongeren die hulp kunnen gebruiken. Momenteel begeleiden ze maar liefst 151 kinderen en jongeren.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK