Ster schrapt in 2018 zowel bureau- als volumekorting

De Ster stopt met het geven van zowel volumekorting als bureaucommissie per 1 januari 2018.

Dit bericht stuurde Ster naar relaties.

“Beste relatie,

Vanaf 2018 worden de inkoopmogelijkheden bij Ster voor radio en tv vereenvoudigd. Om al onze relaties hier tijdig over te informeren, zet ik in deze mail graag de belangrijkste veranderingen op een rij.

Wat verandert er?
Er komen vaste prijzen voor alle adverteerders – ongeacht hoeveel er wordt ingekocht – waar ook de bemiddelingskorting van 15% al in is verwerkt.
Het aantal inkoopdoelgroepen wordt vereenvoudigd: de basis vormt de groep 25-67 jaar (werkend Nederland; met daarbinnen mogelijkheden om specifiek te richten op mannen/vrouwen, boodschappers en AB1). Daarnaast blijft een speciaal aanbod bestaan voor kinderen (3-12 jaar), jongeren, senioren en B-to-B.

Wat betekent dit voor adverteerders en mediabureaus?
De vaste prijs geeft duidelijkheid: alle klanten weten van tevoren waar ze aan toe zijn.
Geen prijsonderhandelingen en jaarcontracten meer; dit zorgt voor efficiency en flexibiliteit om snel op veranderingen/actualiteit in te kunnen spelen.
Het wordt makkelijker en efficiënter om bij Ster in te kopen.
Omdat de prijzen vast komen te staan, kunnen onze gesprekken weer gaan over de essentie: hoe kunnen we het aanbod van Ster zo optimaal mogelijk inzetten om de campagnedoelstelling(en) te realiseren?

Wij beseffen dat het verwerken van de bemiddelingskorting in de vraagprijs op de korte termijn ongemak kan veroorzaken. Echter, voor de lange termijn zijn we ervan overtuigd dat het vereenvoudigen van de inkoopmogelijkheden en doelgroepen nodig is, om te zorgen voor meer duidelijkheid, vrijheid, gemak en efficiency (voor mediabureaus, adverteerders en Ster). Deze stap past ook bij het profiel van de NPO (‘van en voor iedereen’), bij de waarden van Ster (zoals toegankelijkheid) en de verantwoordelijkheid die Ster als publieke organisatie voelt.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK