Desktopography: Je hele bureau wordt een groot touchscreen

De Future Interfaces Group van de Carnegie Mellon University heeft een manier bedacht om van je hele bureau een groot touchscreen te maken. Met hardware bestaande uit een mini-projector en 3d camera die simpel in een bureaulamp geschroefd kan worden tovert Desktopography het bureau om in een interactief werkblad waarop voorwerpen gemanipuleerd kunnen worden. Het is een goedkoop alternatief voor de Microsoft Surface tafel en borduurt voort op de Xerox PARC Digital Desk die begin 1990 al aangaf wat er met deze techniek mogelijk is. In tegenstelling tot de Digital Desk heb je geen zware computer nodig voor Desktopography, de software werkt op een gewone computer.
Bekijk hoe deze bijzondere uitvinding werkt op onze video pagina via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK