YahooTech magazine combineert goede content met vernieuwde interface tot touchscreen vriendelijke content

Of de dappere Yahoo CEO Marissa Mayer het van oorsprong zoek-engine bedrijf om kan bouwen tot een echt mediabedrijf zullen we eind van het jaar weten. Haar poging om goede content op andere manieren uit te serveren is wat mij betreft al wel gelukt. YahooTech is een website met een touchsceen en mobielvriendelijke interface. Via tegels, geïnspireerd door Microsoft’s Windows 8, krijgt de lezer content voorgeschoteld in tekst met veel beeld en filmpjes. Yahoo investeerde niet alleen in de design en de techniek achter deze site, maar trok met David Pogue, ex-tech editor van de New York Times, ook een man aan die gegarandeerd goede en verassende content kan maken. De zelfde truc haalt Mayer uit met een ander belangrijk marktsegment, food. YahooFOOD werkt volgens hetzelfde principe en biedt lezers een keur van informatie over voedsel, eten en hoe dat te bereiden. Het business model achter deze twee eerste digitale magazines is simpel, advertenties tussen redactionele artikelen van producten die voor verticale markten interessant zijn. Dat er eind van het jaar winst gemaakt gaat worden ligt niet in de verwachting, wel dat Yahoo zich een trendsetter mag noemen die veel vergelijkbare initiatieven zal inspireren.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK