Yahoo koopt Brightroll voor 640 miljoen

yahoo.brightroll.Yahoo heeft een bedrag van 640 miljoen dollar over voor de aankoop van Brightroll, een jonge producent van video-advertenties. De overname is geheel in contanten voldaan, aldus Yahoo.

Brightroll is te zien als een spin in het web waar het gaat om advertenties in de vorm van video. Het bedrijf maakt dergelijke filmpjes zelf en fungeert daarnaast ook als makelaar voor andere aanbieders en leveranciers van advertentieruimte.

Bewegende beelden als advertentie gaan een steeds grotere rol spelen. “Over een tijdje zullen we haast geen statische banners meer zien op webpagina’s”, voorspelt Yahoo CEO Marissa Mayer. Met de overname van Brightroll hoopt Mayer een nieuw wapen in handen te hebben tegen de grote concurrenten Google en Facebook.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK