Persgroep schrapt bureaucommissie voor digitale media

De Persgroep heeft besloten om vanaf januari 2019 de 15% bureaucommissie af te schaffen voor alle digitale media. Dit besluit is niet van toepassing op de inkoop van print van de dagbladuitgever.

Achtergrond van deze beslissing is, dat de Persgroep klanten een ’transparanter digitaal prijsbeleid’ wil aanbieden. Dit past beter bij de ontwikkelingen van de (internationale) digitale markt en speelt in op de wens van veel digitale klanten, aldus de uitgever in een persbericht.

Lauren van der Heijden, Directeur Corporate Sales: “Dit besluit om de bureaucommissie af te schaffen, ligt volledig in lijn met de ontwikkelingen in de markt. We sluiten daarmee heel logisch aan op wat er speelt. Je ziet dat de prijsmechanismen in de digitale markt anders zijn. Het zal helpen om de transparantie en vergelijkbaarheid te vergroten.”

“De verrekening van de bureaucommissie, en de daaraan gekoppelde netto prijzen, zullen in overleg met adverteerder en/of mediabureau worden vastgesteld”, zo meldt de Persgroep. Helemaal uniform zijn de prijzen dus straks blijkbaar nog niet in de dagelijkse praktijk.

Het schrappen van de bureaucommissie is ook een hot issue in de tv-wereld. Daar nam NPO-exploitant Ster het voortouw en is Talpa inmiddels gevolgd.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK