Wifac installeert nieuwe Koenig & Bauer pers bij De Groot

Eind oktober reisde Anton de Groot, directeur van De Groot – grootsgedrukt.nl, samen met zijn gezin en collega’s naar Radebeul om een nieuwe achtkleuren Koenig & Bauer Rapida 106 X vellenoffsetpers in ontvangst te nemen.

De Groot Wifac

Het is alweer de derde Koenig & Bauer pers die
De Groot in zes jaar tijd aanschaft. De Groot heeft een ambitieus plan voor de toekomst. De uitbreiding van het bestaande pand in Goudriaan met nog eens 1.900 m2 en de komst van de derde Koenig & Bauer pers maken daar deel vanuit. Inmiddels is de nieuwe bedrijfshal gereed en vindt er een grote interne verhuizing plaats, gericht op het verder stroomlijnen van alle processen en bedrijfsonderdelen.

Met de Koenig & Bauer Rapida 106 X haalt De Groot de nieuwste druktechnologie in huis. Er kan zowel 8/0 als 4/4 drukwerk met lak op geproduceerd worden. De pers is 55 cm verhoogd, waardoor stapels tot 180 cm verwerkt kunnen worden, wat vooral handig is voor karton.
Vanaf aanstaande maandag 7 november begint Wifac met de installatie van de drukpers in Goudriaan.
Zij verwachten dat deze Rapida voor kerst 2022 operationeel zal zijn.

Bron: Wifac

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK