Webwinkel Vakdagen 2024: lezingen met praktische marketingtips populair

Een vakbeurs geeft altijd inspiratie. Vooral als er veel klantcases via lezingen zijn. Dat zat wel goed tijdens deze 16e editie van de Webwinkel Vakdagen, hét ontmoetingsplatform voor de e-commerce branche. Op 23 en 24 januari was er naast een beursvloer een volgepakt lezingprogramma vanuit de Jaarbeurs Utrecht.

De Webwinkel Vakdagen richten zich voornamelijk op B2C Commerce, met een kleinere rol voor de B2B tak. De stands zijn vaak groots, kleurrijk en uitnodigend. Er zijn vooral veel digitale marketingbureaus, verpakkingsbedrijven en bezorgdiensten. Opvallend is dat de lezingen elk jaar steeds drukker worden bezocht ten opzichte van de belangstelling op de beursvloer. Met name de lezingen met praktische tips voor marketeers zijn populair, zoals ‘Google Ads in 2024’ of ‘De winnende SEA strategie voor 2024 met de inzet van AI, data en automatisering’. De indruk wordt gewekt dat het merendeel van de bezoekers marketeer(student) is of webshopeigenaren die op zoek zijn naar specifieke oplossingen voor meer omzet (leadgeneratie), betere/andere verzending of verpakkingen.

Een greep uit de lezingen..

Bij de duurzaam gekweekte planten van Sprinklr “betaal je meer voor een matiger product”. Matiger, want de planten staan minder in bloei dan die van planten die gekweekt zijn met pesticiden. De flow voor klanten van bestelling tot bezorging moet dan ook allesbehalve matig zijn, “perfect” noemt de oprichter dit zelfs als doel. Zeker ook de bezorging. Doen zij met Trunkrs. Kernwaarden voor hen: snelle en betrouwbare bezorging met dozen die gegarandeerd rechtop bezorgd worden.

Michiel Vos van De Pindakaaswinkel begon met “nul geld en alleen een idee”. Vanuit zijn verleden met een saladebar had hij twee zaken geleerd. Vos: “Marketing is enorm belangrijk en het product moet voor iedereen lekker zijn.” De marketing wordt ludiek aangevlogen. Met pop-up shops en nu zelfs met merchandising in textiel. “Dat blijkt een grotere marge dan voedsel te hebben.”

Wat is de manier om conversies te verbeteren via klantervaringen? Maurice Beerthuyzen van Clickvalue geeft enkele tips. “Begrijp je klant. Klanten zitten vooral emotioneel op je website, veel minder rationeel.” Of “De kern is storytelling: vertel je verhaal. Intern en extern.” Maar ook: “Verbeter liever 50 keer 2% van je webshop dan 2 keer 50%. Doe niet zomaar aan resdesign.”

Dan was er Dick Gussen van de afdeling Brand & Marketing van Corendon met de aansprekende presentatietitel ‘Print versus Pixels’. Corendon blijkt één van de grootste printadverteerders van Nederland te zijn. Volgens onderzoek van Nielsen zijn ze zelfs nummer 1 onder reisorganisaties en besteden ze meer dan 48 miljoen euro aan advertenties in Nederlandse media zoals in kranten.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK