Mediacollege Amsterdam koopt high-end Ricoh printsysteem

Bij het Mediacollege Amsterdam is deze week de Ricoh Pro C7500X feestelijk in gebruik genomen. Met het doorknippen van een lintje en een druk op de knop zette Mirjam Leinders, lid College van Bestuur, tijdens de Open Dag op 18 januari jl. de productie van de eerste afdruk – in full colour plus fluor-roze – in werking.

Maarten Kuin
Maarten Kuin van Mediacollege Amsterdam

Maarten Kuin, vakdocent bij MA, is er trots op dat MA als eerste in Nederland over de nieuwe machine van Ricoh beschikt: “Het mooie is dat we nu voorlopen qua techniek en kennis.”

Maarten had de leden van het College van Bestuur weten te overtuigen door ze tijdens een vergadering allerlei aansprekende voorbeelden met een vijfde kleur te laten zien.

Mirjam vertelde daarover: “Hij was de deur nog niet uit, of wij zeiden tegen elkaar: “Ja, dit moeten we doen. Voor de studenten. Voor de docenten. Maar ook voor MA. Dit is gewoon de juiste keuze.”

De installatie bij MA betreft de eerste Ricoh Pro C7500X in ons land

Met de vijfkleurenprinter kunnen studenten voortaan aan de slag met een extra kleur in hun grafische ontwerpen: behalve CMYK kan naar wens fluor-roze of fluor-geel worden toegevoegd, maar ook wit, zilver, goud en spotvernis.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK