Heidelberg heeft werktijdverkorting aangekondigd

Heidelberger Druckmaschinen heeft in Duitsland werktijdverkorting aangevraagd voor de vestiging Wiesloch-Walldorf.

Heidelberg Wiesloch Walldorf

De aankondiging werd vorige week gedaan. Volgens het Duitse vakblad is de aanvraag goedgekeurd voor een periode van drie maanden en eindigt dus voor de deelname van het bedrijf aan drupa 2024, die op 28 mei aanstaande haar deuren openzet.

De aanvraag is gedaan omdat er volgens het bedrijf sprake is van een ‘verminderende orderontvangst’, veroorzaakt door de steeds meer gespannen situatie in de wereldeconomie. Het is volgens een woordvoerder belangrijk om in deze situatie kostenstijgingen te compenseren door op plekken waar het kan kostenbesparingen door te voeren.

Er is niet bekend gemaakt voor wie de regeling gaat gelden, dus ook niet voor het aantal werknemers op de grote lokatie van het Heidelberg terrein. Wel zei de woordvoerder dat het zeker zal gaan om functies ‘in delen van de productie’.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK