Websites van drukkerijen onder de loep: zijn ze goed beveiligd tegen hackers? 

Door digitale media zijn de oplages van drukwerk de laatste jaren sterk verminderd. Drukwerk is echter nog lang niet helemaal verdwenen. Veel organisaties gebruiken naast hun online media nog steeds offline media.

Een mooi visitekaartje straalt bijvoorbeeld veel vertrouwen uit en heeft meer uitstraling dan iemand alleen doorverwijzen naar een website. Om een samenwerking aan te gaan met een drukkerij wordt vaak eerst een offerte aangevraagd. Dit kan in veel gevallen op de websites van de drukkerijen. Maar zijn deze websites goed beveiligd tegen cybercriminelen? Places Nieuws zocht het uit.

SSL-certificaat

Als u een offerte aan wilt vragen bij een drukkerij kunt u dit vaak online doen. U moet dan wel uw persoonlijke gegevens achterlaten op het aanvraagformulier. Zijn uw gegevens veilig op de websites van drukkerijen? Een goed beveiligde website beschikt over een SSL-certificaat, dit zorgt ervoor dat persoonsgegevens zijn versleuteld. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het creëert een versleutelde verbinding tussen websitebezoekers en de server waar de website is ondergebracht. Dit zorgt ervoor dat informatie die verstuurd wordt naar de website of wordt verzonden vanaf de website beveiligd is tegen internetcriminelen. U herkent een SSL-certificaat aan het (groene) slotje in de adresbalk en aan de ‘s’ van https in de URL.

Onderzoek

Places Websites heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van drukkerijen. In totaal zijn er 1.596 websites van drukkerijen onder de loep genomen. 340 (21%) websites bleken een SSL-certificaat te hebben. 1.256 (79%) websites bleken niet over een goede beveiliging te beschikken. Dit betekent dat veel drukkerijen een website hebben die niet goed beveiligd is. Check daarom voordat u persoonlijke gegevens op een website achterlaat altijd even of de URL begint met https.

Responsiveness website

Naast de beveiliging van websites is ook gekeken hoe de websites van drukkerijen scoren op responsiveness. Een responsive website schaalt mee met het scherm waarmee de bezoeker een website bekijkt. Dit betekent dat een website geschikt is voor allerlei schermformaten, een tablet, telefoon of desktop. Places Nieuws heeft 1.200 websites van drukkerijen getest op responsiveness. In totaal bleek 265 van de onderzochte websites responsive te zijn. Voor veel websites is er dus nog ruimte voor verbetering. Met de mobielvriendelijkheid-test van Google komt u erachter of uw website geschikt is voor mobiele apparaten.

Bron: Persbericht

Op printmedianieuws de nuances rondom van dit onderzoek

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK