Drukkerijen VS lijden onder Trumps’ beleid

trumpDe grafische industrie in de VS heeft sterk te lijden onder Trumps’ importheffingen. American Printer vraagt zich af waarom de Amerikaanse boeren wel $ 12 miljard compensatie krijgen, maar de grafische industrie niet. Terwijl er in de grafimedia in de VS 600.000 banen zijn die onder druk komen te staan door het protectionistische beleid. Amerikaanse drukkers kampen met steeds hogere kosten door prijsverhogingen en importtarieven. Trumps’ regering beweert dat dit slechts een korte termijnprobleem is en dat het uiteindelijk een positief effect zal hebben, maar American Printer vraagt zich af wat drukkerijen in de VS te winnen hebben bij een handelsoorlog. De meeste kleinere en middelgrote grafische bedrijven doen sowieso weinig zaken aan de andere kant van de oceaan. Maar veel apparatuur in de drukkerijen, zoals persen en onderdelen, komen niet uit de VS. Door een handelsoorlog zal deze apparatuur nog veel duurder zal worden.

Bron: AmericanPrinter

Lees ook: Lokale Amerikaanse kranten lijden onder importheffing papier

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK