De Telefoongids voor het laatst op de deurmat

de telefoongidsVandaag valt in Amsterdam en omgeving voor het laatst de Telefoongids op de deurmat. En eind van dit jaar zal in Enschede echt de allerlaatste papieren editie verschijnen. Dan is het na 138 jaar echt voorbij met de gedrukte editie van de gids, waar generaties mee zijn opgegroeid. De papieren gids werd de laatste tijd gedrukt in Engeland op 36-grams papier.
De uitgever, DTG, is al overgegaan op online. De website voor het zoeken van telefoonnummers telt maandelijks 5 miljoen bezoekers.
DTG nam in 2003 de regiogidsen over van KPN, met de verplichting deze gratis te blijven verspreiden (volgens de Telecomwet). In 2008 zijn de Telefoongids en de Gouden Gids samengegaan, en heeft de uitgever de advertenties als verdienmodel gehanteerd. Sinds 2013 wordt de Telefoongids overigens alleen op aanvraag verstuurd. Maar sinds in 2014 de verplichting op papier te verschijnen is komen te vervallen, ligt de digitale weg helemaal open.

Bron: Parool

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK