Yellow Pages stopt ermee

Na 50 jaar komt er een eind aan de gedrukte Yellow Pages in Groot-Brittannië. De fysieke versie van de beroemde gids zal eind 2018, in een oplage van 23 miljoen stuks, voor het laatst verschijnen. Als reden geeft de eigenaar, Yell, onder meer de opkomst van digitale gidsen. De eerste Yellow Pages verscheen in 1886 in Wyoming (VS). Het handelsmerk, de gele kleur, kwam toevallig tot stand toen de drukker van de eerste gids erachter kwam dat zijn witte papier op was, en noodgedwongen verder moest drukken met geel papier.
In Nederland bestaat De Gouden Gids nog altijd. De eerste editie verscheen in 1965. De Nederlandse variant is in 2008 verkocht aan European Directories en opgegaan in
De Telefoongids & De Gouden Gids.

Bron: PrintCAN

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK