De allerlaatste Telefoongids

Dit jaar verschenen voor de laatste keer de 45 gedrukte regionale edities van
De Telefoongids & Gouden Gids. Vanaf 20 december 2018 wordt de gids voor het laatst bezorgd in Enschede. Daarmee komt na bijna 140 jaar een einde aan een unieke informatievoorziening over telefoon- en adresgegevens in Nederland.

Sinds 1996 verschijnen de (altijd actuele) gegevens ook online op www.detelefoongids.nl, en inmiddels zoekt het overgrote deel van de gebruikers online. De gedrukte versie wordt nog gebruikt door een beperkte groep ouderen, die dit jaar via een speciale cursus geholpen worden om de overstap naar online te maken.

DTG, de uitgever van De Telefoongids & Gouden Gids en van www.detelefoongids.nl, heeft in 2014 met het toenmalige ministerie van Economische Zaken afgesproken, dat DTG de gids in ieder geval bleef uitgeven tot eind 2017. Nu uit onderzoek blijkt dat ook ouderen steeds meer online zijn en willen zijn, en dat nog slechts 2 procent van de gebruikers de papieren gids onmisbaar vindt, heeft DTG besloten om per eind 2018 definitief te stoppen met de verspreiding van papieren telefoongidsen. Het huidige ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) respecteert die beslissing.

Met de overgang naar 100% online rondt DTG een ingrijpende transitie af, die over de afgelopen zes jaar is doorgevoerd. DTG concentreert zich inmiddels volledig op dienstverlening aan kleine(re) bedrijven, die hen helpt om online beter vindbaar en bereikbaar te worden. Uit onderzoek, in samenwerking met partner MKB Nederland, blijkt dat die vindbaarheid nog sterk tekort schiet. De helft van alle mkb-ers haalt geen enkele omzet online, terwijl 76% van de Nederlanders regelmatig producten en diensten online aanschaft.

Feestelijk afscheid van een iconisch boekwerk
Uitgever DTG gaat de publicatie van gedrukte telefoongidsen in stijl afsluiten met een speciale editie. De laatste Telefoongids & Gouden Gids wordt een uniek bewaarexemplaar, en kan na verschijning nog een paar jaar gebruikt worden. Klanten en gebruikers van DTG hebben al belangstelling getoond voor een speciale vermelding in dit bewaarexemplaar. Aan het verschijnen van de laatste papieren Telefoongids zal in elke regio speciaal aandacht worden besteed.

Begeleiding senioren
Gebruikers van de papieren Telefoongids wil DTG helpen om de telefoonnummers, en andere informatie over personen en bedrijven, online op te zoeken. In samenwerking met SeniorWeb biedt DTG, tegen een kleine vergoeding, door het hele land workshops ‘online zoeken’ aan. Via de belangrijkste media voor senioren zal DTG dit aanbod in alle regio’s communiceren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK