Voorzitter tijdschriftenkoepel MMA ziet geen ‘einde in tijdschriften’ door faillissement Habo Dacosta

Erwin van Luit is voorzitter van MMA en reageerde recent op het faillissement van Habo Dacosta uit Vianen. Hij zegt dat het komen en gaan van titels past in deze tijdgeest, maar dat dit faillissement de ‘grote voorbode’ zal zijn van het einde van tijdschriften in print is bepaald niet zijn mening.

Erwin Van Luit

Van Luit zegt dat titels al jaren een crossmediale benadering omarmen, digitaal en events maken het plaatje compleet.Elke uitgever bepaald binnen de eigen portfolio hoe ver men per titel wil gaan met dit ‘crossmedialisme’. Maar het blijft voor de betrokkenen natuurlijk altijd triest om het einde van het bedrijf te zien aankomen. En volgens het persbericht van de curator zit een doorstart er dus niet in.

Even weg van het scherm

Van Luit: “Ik ben en blijf ervan overtuigd dat papier altijd een belangrijke rol zal blijven spelen in onze markt. Voor veel titels is de zogenaamde tactiele ervaring van groot belang, speelt beeld en uitstraling een belangrijke rol en fungeert een magazine als een ultiem moment van ontspanning, juist even weg van een scherm.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK