Curator publiceert summier persbericht rondom faillissement Habo DaCosta

Curator Mr. W.J.B. van Nielen van Recoup heeft een eerste persbericht laten verschijnen rondom het vorige week failliet verklaarde Habo DaCosta uit Vianen.

Habo Dacosta

Dat Habo DaCosta in de problemen zat, werd eind vorig jaar al duidelijk. Er werkten op dat moment ca. 40 mensen. De activiteiten van Habo DaCosta zijn vanwege de negatieve exploitatie definitief gestaakt op 2 februari en worden dus ook niet door de curator voortgezet.

Bij een juiste interpretatie van het bericht betekent het dat er naar alle waarschijnlijk niet gezocht wordt naar de mogelijkheden van een doorstart

Het bedrijf had te maken met dalende drukvolumes en het vertrek van grotere klanten. Daarnaast werd ook Habo DaCosta geconfronteerd met stijgende inkoopprijzen voor grondstoffen zoals energie, papier en inkt. Hierdoor is de liquiditeitspositie van Habo DaCosta steeds verder onder druk komen te staan.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK