Vlaamse krantendrukkerij mogelijk dicht

krantDe krantendrukkerij in Groot-Bijgaarden, die voor uitgeverij Mediahuis Vlaamse dagbladen De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg drukt, moet mogelijk sluiten. Reden naar eigen zeggen: ‘De krantendrukkerijen opereren in een kapitaalintensieve markt, met een dalende printoplage en een groeiende belangstelling van de consument voor digitale krantenproducten’.
Printing Partners, de joint venture van mediagroepen Corelio en Concentra, wil in het geval van sluiting van de drukkerij in  Groot-Bijgaarden de krantenproductie gaan concentreren in de drukkerij in Paal-Beringen.
Printing Partners gaat ervan uit dat de papieren oplages tot 2030 nog met de helft zullen dalen.
Bron: tijd.be

Lees ook: Krantendrukkerij Apeldoorn definitief dicht


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK