Vistaprint koopt 99designs

Vistaprint kondigde deze week de fusie aan met 99designs, een online platform waar creatieve bedrijven hun aanbod gebundeld aanbieden voor een internationale markt. Het bedrijf heeft vestigingen in de USA, Australië en Duitsland.

Logo 99 Designs

Het platform biedt de mogelijkheid om een creatieve pitch te lanceren. Een pitch waar verschillende bureaus hun ontwerpen presenteren. Zo wordt ook aan kleinere bedrijven een groot creatief spectrum aangeboden. 99designs is overgenomen door Cimpress, het moederbedrijf van Vistaprint, en zal worden beheerd als onderdeel van Vistaprint als een onafhankelijk merk. “De drijvende kracht achter Vistaprint en 99designs is onze gedeelde passie om kleine bedrijven te helpen”, zegt Robert Keane, oprichter en CEO van Cimpress en Vistaprint

Robertkeane
Robert Keane, CEO Cimpress

De combinatie van de vele freelance grafische ontwerpers van 99designs en de meer dan 20 miljoen klanten van Vistaprint is bedoeld om het eenvoudiger te maken om professionele ontwerpdiensten en marketingproducten te verkrijgen. Het stelt de freelance ontwerpers in het 99designs netwerk in staat om te werken voor de klanten van Vistaprint.

Niet bekend wanneer de diensten van 99designs binnen de overname ook in Nederland beschikbaar zullen komen.

“De 99designs professionele ontwerpgemeenschap is een essentieel element in de zakelijke ontwikkeling van Vistaprint in heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onze klanten in Duitstalige landen waarderen ook het feit dat ze marketingmateriaal, design en digitale diensten uit één hand kunnen krijgen”, zegt Florian Baumgartner, de internationale business manager van Vistaprint.

De Duitse consultant Bernd Zipper vindt de overname een wijze stap van Vistaprint. Met 99designs zijn Vistaprint en de bijbehorende merken nu in het bezit van de grootste bron van ontwerpsjablonen ter wereld. Dit betekent dat de klanten van 99designs niet alleen hun eigen ontwerpen maken, maar deze ook direct kunnen afdrukken. Of het nu op papier, een mok of stof is. 99designs is niet alleen thuis in de B2C-omgeving, maar ook in de B2B-omgeving.

Bron: Beyond Print

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK