VIGC: Intro in flexoprint

Wie ooit kennismaakte met drukken, hetzij als operator, als manager of als aankoper, kreeg steevast offset voorgeschoteld. Zeker als het topkwaliteit moest zijn. Ook helio (gravure) stond hoog aangeschreven, zeker voor de grotere runs. En er bestond ook iets als flexo.

Vigc Flexo Printing

Vanaf de VIGC website: ‘Tot voor enkele jaren liep men niet al te hoog op met de kwaliteit maar daar is gaandeweg verandering in gekomen. In deze nichemarkt van de grafische industrie werd flink gewerkt door deze drukkerijen en hun toeleveranciers. In die mate zelfs, dat het niveau van offset en helio benaderd of zelfs geëvenaard werd. Maar wat is dat nu precies, flexo? Hoe zit dat nu precies in elkaar en hoe is men die kwaliteit gaan opvijzelen? Dat leer je in deze sessies. Veel voorkennis is er niet nodig. Behalve wat basistermen van de druktechniek zoals quadri-druk, rasterdruk, spotkleuren. De drempel is niet zo hoog’.

Voor wie is de training bedoeld?

Drukwerk inkopers, verkopers, marketeers, ontwerpers, studenten uit een grafische of druktechnische richting of iedereen die interesse heeft in druktechniek of zijn kennis over flexo wil opfrissen.

Kosten en aanmelden

Leden betalen €278, niet-Leden €405. De training wordt op 25 april aanstaande gehouden van 13:00-17:00 uur. Inschrijven via de VIGC website.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK