CEO VPK trekt aan alarmbel over energiekosten

Dat schreef Grafisch Nieuws deze week op haar website. Net zoals in eigen land, zijn ook in België de energiekosten nog steeds onevenredig hoog. CEO Pierre Macharis van de Vlaamse verpakkingsgroep VPK spreekt over hoge verschillen tussen zijn vestigingen in Europa.

Vpk Entree

Volgens Febeliec, de sectororganisatie voor de industriële grootverbruikers, betalen bedrijven met een basisbelasting 18 tot 23 procent meer voor hun stroom dan het gemiddelde in Centraal-West-Europa. VPK kan dat weten vanwege de vele vestigingen die het bedrijf heeft in geheel Europa.

“In het geval van VPK bedraagt het prijsverschil voor elektriciteit – voor een gelijkaardige productie – 20 miljoen euro tussen België en Frankrijk”, stelt Pierre Macharis, de CEO aan Belga. “En dat op een jaaromzet van 220 miljoen.”

Lees verder bij Grafisch Nieuws

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK