Flyeralarm trekt in lege KBA-fabriek

kbaPersenbouwers mogen het dan moeilijk hebben, internetdrukkerijen floreren. Een duidelijk voorbeeld daarvan is de Duitse internetdrukker Flyeralarm. De drukkerij achter Flyeralarm, Druckhaus Mainfranken, neemt binnenkort zijn intrek in de sinds 2013 leegstaande KBA-fabriek in Trennfeld. Vanuit twee andere vestigingen zullen binnenkort 450 mensen van Druckhaus Mainfranken in de 160.000 m2 grote productiehal trekken. De drukkerij, met standplaats in Marktheidenfeld (Würzburg), biedt werk aan in totaal 1150 medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 150 miljoen euro.
Tot 2013 maakte KBA in de fabriek in Trennfeld onderdelen voor tijdschriften- en krantenpersen, maar die markt voor rotatiepersen is ingestort.
Bron: print.de


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Groot technisch onderhoud

Aanstaande zaterdagnacht wordt onderhoud gedaan aan de volledige stroominfrastructuur in het datacenter waar onze server draait. Dat betekent dat vanaf ca. 16:00 tot zondagochtend 09:00 de website niet bereikbaar is. Excuses voor het ongemak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK