Versuni introduceert 100% recyclebare papieren verpakkingen

Versuni, de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest gerenommeerde merken voor huishoudelijke apparaten, kondigt aan dat het wereldwijd verpakkingen van 100% gerecycled papier introduceert in zijn Philips-portfolio. Dat doen zij samen met verpakkingspartner DS Smith.

Versuni

Consumenten kunnen het karton op een verantwoorde manier weggooien, omdat het papier bovendien 100% recyclebaar is. Het bedrukte gebied van de doos, waarop het product op de markt wordt gebracht, is ook verduurzaamd door het aanzienlijk te verkleinen, waardoor 65% minder inkt nodig is. De traditionele meertalige gebruikershandleiding is nu vervangen door scanbare QR-codes die op de productverpakking zijn afgedrukt.
De duurzamere verpakkingen zullen de komende jaren in het volledige Philips-portfolio worden geïntroduceerd. Verder zal het plastic voor eenmalig gebruik in de verpakking binnen vier jaar worden vervangen door duurzamere alternatieven in het volledige Philips-portfolio wereldwijd.

“Kijken naar de gehele levenscyclus van een product is een sleutelfactor in ons ontwerpproces bij Versuni”, zegt Calum Armstrong, hoofd Design, Versuni. “De wens om duurzamer te worden in onze aanpak daagt ons echt uit om innovatieve en creatieve oplossingen te vinden, van de manier waarop we verpakken en printen, tot het adopteren van alternatieve digitale oplossingen.” 

“We hebben op alle niveaus van het ontwerp- en productieproces samengewerkt met Versuni om de supply chain-processen te optimaliseren en waar mogelijk plastic te vervangen,” zegt Wouter van Tol, hoofd duurzaamheid bij DS Smith, de verpakkingspartner van Versuni.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK