Kinderboekenweek belangrijk merk voor boekensector

De Kinderboekenweek is één van de sterkste namen in de boekensector en de populariteit onder Nederlanders blijft groeien, blijkt uit het jaarlijkse Boekensector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn de vooruitzichten voor de Nederlandse boekensector steeds somberder geworden. Alleen ebook-aanbieders en boekenprijzen realiseerden afgelopen jaar een stijgende merkkracht wat daarmee een belangrijk signaal geeft voor het omzetpotentieel. Promotie van de sector is daarom hard nodig en de Kinderboekenweek is het sterkste instrument dat de sector hiervoor in handen heeft. Op de ranglijst van sterkste merken van de Nederlandse boekensector neemt de Kinderboekenweek in 2023 de derde plaats in, na online boekverkoper Bol.com en de Bruna-boekwinkelketen.

Merkadviseur Hendrik Beerda over de onderzoeksresultaten: “De Kinderboekenweek bestaat sinds 1955 en is een cruciaal uithangbord geworden voor de sector. En niet alleen dat, het onderzoek laat zien dat de jaarlijkse campagne voor het Nederlandse kinderboek positief blijft verrassen. Van de Kinderboekenweek wordt daardoor de hoogste groei in populariteit verwacht. De branche wordt door velen als behoorlijk saai ervaren, terwijl de Kinderboekenweek als enige vrolijkheid uitstraalt. Ook het leerzame effect van de campagne wordt als zeer positief beschouwd. Ouders en grootouders uit alle geledingen van de bevolking zijn het hierover eens.”

Sterkste merken in 2023 (+ positie nét voor het uitbreken van de coronacrisis in 2020)

1. (1) Bol.com

2. (2) Bruna

3. (3) Kinderboekenweek

4. (5) Jan Terlouw

5. (4) Carry Slee

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK