Voor altijd jong tijdens Kinderboekenweek

Affiche Geschenk A2.inddVan 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema van deze week wordt Voor altijd jong! Over opa’s en oma’s. Een hele week lang staan kinderboeken in the spotlight met diverse initiatieven.

In mei 2016 ontvingen alle basisscholen in Nederland via het CPNB een brief met informatie over de Kinderboekenweek, het speciale CPNB-lespakket en de bijbehorende boeken. Dit pakket bevat onder andere het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. De titel is:  ‘Oorlog en vriendschap‘. Een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd van de schrijver die met zijn 87 jaar prima bij het thema van de Kinderboekenweek Voor altijd jong! past. De illustraties in het geschenkboek zijn van Charlotte Dematons. Het geschenkboek ontvang je gratis tijdens de Kinderboekenweek bij besteding van tenminste tien euro aan kinderboeken in de boekwinkel.

De Kinderboekenkrant (voor 8 tot 12-jarigen) en de Voorleesgids (voor kinderen van nul tot zes jaar) bieden een overzicht van de leukste boeken bij de Kinderboekenweek. Plus (boeken)tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK