Kinderboekenweekcadeautje

VliegerRaar maar waar, dat is het thema van de Kinderboekenweek 2015. Een thema met veel raakvlakken naar natuur en techniek. De Onderwijsstudio haakt dit jaar aan met het verhaal De Vliegclub, wat gaat over twee creatieve eekhoorns die in hun werkplaats werken aan een manier om te kunnen vliegen.

Deze uitgeverij presenteert elk jaar een miniboekje dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. De miniboekjes De Vliegclub zijn verkrijgbaar per 5, 25 of 100 stuks. De Vliegclub is ook verkrijgbaar als een hardcover prentenboek en er zijn bijpassende vingerpopjes van de eekhoorns verkrijgbaar.

Zie je het al voor je? Kinderen die aan de slag zijn met het maken van vliegers of andere ontdekkingen. En een herfsttafel met eekhoorns die écht wat beleefd hebben. De Vliegclub is meer dan een prentenboek. De combinatie met verschillende materialen zorgt ervoor dat je het verhaal educatief in kunt zetten om zo het maximale uit je thema te halen.

De Kinderboekenweek is dit jaar van 7 tot 18 oktober 2015. Zoals gebruikelijk zijn er eind juni op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam door de Griffeljury al negen kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte twee Zilveren Penselen en twee Zilveren Paletten uit. Ook werden tien Vlag en Wimpels (eervolle vermeldingen) toegekend. Twee weken voor de Kinderboekenweek, op woensdag 23 september, worden het Gouden Penseel en Gulden Palet uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 6 oktober, wordt bekendgemaakt welke van de Zilveren Griffels Goud krijgt.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK