Kinderboekenweek omarmt door drukkerijen

Deze week is het Kinderboekenweek. Diverse drukkerijen berichten over rondleidingen met kinderen in hun bedrijf in het kader van deze Boekenweek.

Zalsman Kampen

Bij Tuijtel: “In het kader van de Kinderboekenweek 2021 ontvingen wij gisteren en vandaag ruim 100 kids van basisschool de Regenboog uit Hardinxveld. Wat een feest. Robot Henkie kreeg de meeste aandacht!”

Bij Zalsman Kampen: “Hoe wordt een boek gemaakt? Wat betekent duurzaam drukwerk en wat is een beperking? Kinderen van de Ontdekking groep 5/6 waren op bezoek bij Zalsman Kampen om hier wat over te leren. (zie foto rechts)”

Bij Drukkerij Middelburg: “Woensdag 13 oktober komt Mark Janssen langs, hij gaat vertellen over zijn werk en zijn nieuwe boek. Hij heeft dit jaar het Kinderboekenweek prentenboek geïllustreerd, Dromer.”

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland, en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil, waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. Bette Westera schrijft het Kinderboekenweek-geschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboeken-
week. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK