Vakwerk in de schijnwerpers op de Vakbeurs 2014

Stichting lettergietenHet is niet allemaal digitaal op de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie. Ouderwets vakwerk staat terecht ook in de schijnwerpers. Zo kun je op de stand van het Mobiele Grafisch Museum zien hoe de tijdgenoten van Laurens Jansz Coster met losse loden letters op een degelpers drukwerk maakten en toont handboekbinderij Jouke ten Wolde hoe met oude technieken en moderne materialen van elke boek een kunstwerk gemaakt kan worden. De dertigjarige Stichting Lettergieten laat de loden letter zien die nu nog in Westzaan worden gegoten en presenteert met terechte trots haar jubileum uitgave (dat op de stand te koop is) met de letters die in haar rijke historie gemaakt zijn. Het zijn rustpuntjes op de ongetwijfeld hectische beursvloer. Wat daar nog meer gebeurt kun je lezen op de speciale beurs pagina van blokboek.net.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK