Uitgelicht: boekenleggers met stripramen

stripramen 23 Vaak vermoed je niet wat voor verrassend verhaal er achter een (grafisch) product zit. Zo stuitte ik onlangs op prachtige boekenleggers, die worden ingezet om een zesde glas-in-lood raam te sponsoren voor de Bakernesserkerk in Haarlem. De boekenleggers verbeelden de al vijf bestaande glas-in-lood ramen van de kerk. Dit zijn niet de traditionele beelden die men zou verbinden met een kerk. De boekenleggers laten vijf verschillende stripbeelden zien die in de ramen zijn verwerkt. De beelden verhalen over een historische gebeurtenis van de kerk, waarmee een verwijzing wordt gemaakt met de nieuwe functie van de kerk. Het Bureau Archeologie heeft namelijk inmiddels zijn intrek genomen in het pand. Projectmanager Martin Busker motiveert enthousiast zijn project “Het zesde glas-in-lood raam moet er gewoon komen, dan is dit Rijksmonument nog meer verfraaid. Striptekenaar Joost Swarte heeft het ontwerp al klaarliggen. Als deadline houden we mei 2014 aan, dan vindt het evenement de Tiende Stripdagen plaats in de stad en willen we het stripraam onthullen. De boekenleggers blijken een effectieve donatietool, de helft van het benodigde geld is al binnen.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK