Uitgelicht: boekenleggers met stripramen

stripramen 23 Vaak vermoed je niet wat voor verrassend verhaal er achter een (grafisch) product zit. Zo stuitte ik onlangs op prachtige boekenleggers, die worden ingezet om een zesde glas-in-lood raam te sponsoren voor de Bakernesserkerk in Haarlem. De boekenleggers verbeelden de al vijf bestaande glas-in-lood ramen van de kerk. Dit zijn niet de traditionele beelden die men zou verbinden met een kerk. De boekenleggers laten vijf verschillende stripbeelden zien die in de ramen zijn verwerkt. De beelden verhalen over een historische gebeurtenis van de kerk, waarmee een verwijzing wordt gemaakt met de nieuwe functie van de kerk. Het Bureau Archeologie heeft namelijk inmiddels zijn intrek genomen in het pand. Projectmanager Martin Busker motiveert enthousiast zijn project “Het zesde glas-in-lood raam moet er gewoon komen, dan is dit Rijksmonument nog meer verfraaid. Striptekenaar Joost Swarte heeft het ontwerp al klaarliggen. Als deadline houden we mei 2014 aan, dan vindt het evenement de Tiende Stripdagen plaats in de stad en willen we het stripraam onthullen. De boekenleggers blijken een effectieve donatietool, de helft van het benodigde geld is al binnen.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK