Uitgelicht: Book for paper lovers

4s2y9nauqwfd_195Flow groeit al vijf jaar boven verwachting en viert dat met een bijzondere lancering. Het tijdschrift presenteert het Book for paper lovers: een 300 pagina’s tellend boek met 150 papergoodies, van glimmend foliepapier tot stickervellen en een heuse pop-up.

Alle bestaande bladenmakerswetten gingen over boord toen hoofdredacteuren Astrid van der Hulst en Irene Smit het tijdschrift Flow vijf jaar geleden bedachten. Vandaag de dag mag Flow zich tot een van de weinige in oplage stijgende bladen rekenen in een sterk krimpende markt. “Onze vernieuwende aanpak en onderwerpskeuze passen goed bij de tijdgeest,” aldus Irene. “We hadden het gevoel dat er behoefte was aan een tijdschrift dat je op een andere manier naar het leven laat kijken. Dat gevoel blijkt te kloppen.” Astrid: “Zo kijken wij ook op een andere manier naar het maken van een tijdschrift. We zijn er trots op met het het Book for paper lovers een tijdschrift zonder artikelen, maar met 150 paper goodies te hebben gemaakt”.

Eerbetoon aan papier
Het Book for paper lovers bevat briefpapier, vouwenveloppen, stickers, labels, ansichtkaarten, posters, cadeaupapier, kleurplaten, fortune tellers, een slingertje, een pop-up en nog veel meer. Papier verdient juist in dit digitale tijdperk extra aandacht, volgens Flow. Elke editie van het tijdschrift is gemaakt van verschillende papiersoorten en heeft papieren extra’s. Astrid: “We hebben de illustratie omarmd en maken optimaal gebruik van alle mogelijkheden die papier biedt.”

Beste van twee werelden
Dat het een het ander niet uitsluit, bewijst de online groei van het merk Flow. De internationale iPad app van Flow wordt al zeven maanden lang gemiddeld bijna 150 keer per dag gedownload, meer dan 30.000 keer in totaal. De online fanbase breidt zich uit met meer dan 40.000 likes op Facebook, 19.000 followers op Twitter, 8.000 followers op Instagram en 32.575 unieke bezoekers van het Flow blog.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK