TSB diepdrukkerij in Duitsland vraagt faillissement aan

De Europese diepdrukmarkt heeft een flinke klap gekregen nadat het Duitse Tiefdruck Schwann-Bagel (TSB) faillissement aanvroeg. Dat gebeurde slechts vijf maanden nadat het was overgenomen door een andere continentale groep uit Frankrijk.

Tsb

De Riccobono Group, gevestigd in Frankrijk, werd Europa’s grootste diepdrukker toen het TSB vorig najaar overnam. De deal ging gepaard met een vermindering van het aantal diepdrukpersen van zes naar vier en een herstructurering waarbij 78 banen werden geschrapt.

183 medewerkers blijven voorlopig nog aan het werk

Volgens TSB was de faillissementsaanvraag nodig omdat een omzetverlies dat vorig jaar werd geboekt als gevolg van lopende herstructureringsinspanningen niet kon worden gecompenseerd door stijgende energie-, materiaal- en arbeidskosten.

De totale markt voor diepdruk is al decennia krimpende in Europa door de afname van langlopend drukwerk zoals catalogi, bijlagen en flyers.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK