Troostwijk veilt machinepark Eco Print Center in Lokeren

Eind maart sloten de deuren van de prestigieuze drukkerij van DPG Media. De sluiting werd eind 2021 aangekondigd tot groot ongenoegen van Bart Leybaert, vakbondssecretaris van de socialistische vakbond. Er werkten 80 medewerkers bij de drukkerij.

Epc Dpgmedia

De hypermoderne fabriek werd met nogal wat subsidie gebouwd. De drukkerij kreeg in 2006 een subsidie van maar liefst 4,9 miljoen euro van de Vlaamse regering voor de realisatie van de ecologische, waterloze, drukkerij. De totale investering bedroeg destijds ca. 100 miljoen euro, waarbinnen de KBA Cortina en Toray drukplaten de centrale rol speelden in de productie.

Bieden kan tot 28 juni 2022. Op maandag 27 juni kunnen geïnteresseerden de goederen bezichtigen in Lokeren.

Papiermagazijn

Troostwijk heeft niet alleen te maken met de puur grafische productieapparatuur, maar ook nog eens met een indrukwekkend volledig geautomatiseerd papiermagazijn. En ook een complete verzendinstallatie voor de titels die er destijds werden gedrukt. Het Laatste Nieuws en De Morgen waren de laatste kranten die er werden gedrukt. Deze titels zijn nu ondergebracht bij drukkerijen van DPG Media in het zuiden van ons land.

Bron: Grafisch Nieuws.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK