Simian neemt failliete flyer.be over

Simian, bekend van onder andere Reclameland.nl neemt in België Flyer over. Simian opereert in België met de naam Drukland. Er zou 200.000 euro zijn betaald. Wouter Haan zegt dat de productie voor de Belgische klanten wordt gecentraliseerd in Nederland.

Simian Wouter Haan
Wouter Haan bij drukland.be in Brugge

Daarmee versterkt Haan zijn positie in de Belgische markt. Vorig jaar opende hij ook al een verkoop- en printmanagementkantoor in Brugge, maar ook toen maakte hij de keuze de productie te laten plaatsvinden in Westerbroek in Groningen.

Flyer Be Logo

Het Belgische klantenbestand vormt het belangrijkste deel van de overname, enkele personeelsleden zijn ook betrokken bij de overname, alsmede de Flyershop in Brugge, maar ook de domeinnaam flyer.be. Haan wist nog niet te vertellen of de huidige website in zijn bestaande hoedanigheid zal blijven bestaan.

Met de overname zal ook een deel van Franstalig België worden bediend. Nu worden in hoofdzaak ca. 100.000 klanten in Vlaanderen bediend via drukland.be

In 2024 verdubbeling van de omzet in België

Haan in een persbericht: “De overname versterkt de ambities van drukland.be om de omzet tegen 2024 te verdubbelen van 7,5 naar 15 miljoen euro. Sinds het faillissement van Flyer zagen we dat Belgische klanten al massaal bij ons op drukland.be kwamen bestellen. We noteren dertig procent meer bestellingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK