Reclameland neemt internetdrukkers Drukland en Flyerzone over

BB151007 ReclamelandDrukkerij Reclameland heeft de drukwerksites Drukland en Flyerzone overgenomen. In 2014 behaalden deze twee websites samen een omzet van zo’n 8 miljoen euro. Reclameland neemt deze Nederlandse en Belgische sites over van het beursgenoteerde Grafenia uit Engeland.

Bij Drukland en Flyerzone zijn in totaal 25 kantoormedewerkers werkzaam. Directeur Wouter Haan: “In tegenstelling tot Reclameland produceren Drukland en Flyerzone het drukwerk niet zelf, maar kopen dit in. Dat gebeurde onder andere in Engeland. Reclameland heeft juist een eigen productiefaciliteit waar het drukwerk wordt geproduceerd. Van deze productiehal in Nederland gaan Drukland en Flyerzone ook gebruik maken.

Voor de huidige 55 medewerkers van Reclameland verandert er niets. “Met dit team blijven we onze klanten de beste service en kwaliteit drukwerk bieden. Nu we ook voor de klanten van Drukland en Flyerzone gaan produceren, krijgen we het natuurlijk drukker en daarom zijn we al druk bezig met het werven van productiemedewerkers. Ik verwacht dat er eind 2016 in totaal zo’n 100 medewerkers werkzaam zijn bij alle sites.”

BB151007 Reclameland 2

Een logisch gevolg van een hogere productiecapaciteit en meer werknemers, is dat het pand in Roden te klein wordt. “Het is nu al passen en meten, dus we zijn op zoek gegaan naar een nieuw pand. We hebben een geschikt pand gevonden in Groningen, in Westerbroek, dat 3 keer zo groot is als ons huidige pand. Rond maart gaan we hier naartoe verhuizen, zodat we ruimschoots aan de klantvraag kunnen voldoen.” Naast Reclameland, Flyerzone en Drukland, is Haan eigenaar van de Engelstalige online drukkerij Printdeal. Haan is op dit moment nog in onderhandeling over de verkoop van deze site.

Haan ziet voor de toekomst voldoende uitdagingen en kansen om de drie sites verder te ontwikkelen. “We hebben een voortrekkersrol in Nederland. We zijn nu de enige online drukkerij die écht innoveert. Dat komt omdat we alles zelf produceren. Dat maakt ons uniek. Dit zie je bijvoorbeeld terug in onze aanlevertijden. Zo hebben klanten die in spoed iets voor 17.00 uur bestellen, het drukwerk de volgende dag al in huis. Daarnaast kunnen klanten zelf kiezen welke oplage wij per product moeten drukken. Maar ook onze bereikbaarheid is uniek. Zo zijn we ’s avonds tot 22.00 uur bereikbaar en hebben we onlangs onze avondcapaciteit verdubbeld.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK