Tekort krantenbezorgers zorgt voor hoge startbonus

1.000 euro startbonus en nog eens 1.000 wanneer je een nieuwe krantenbezorger aandraagt: op krantenbezorgen.nl wordt een krantenwijk als bijbaan behoorlijk economisch gestimuleerd. Dat heeft alles te maken met het grote tekort aan krantenbezorgers in Nederland.

Krantenbezorgen

De website krantenbezorgen.nl is onderdeel van DPG Media, uitgever van kranten als Trouw en Volkskrant. Ook collega-uitgever Mediahuis hoopt met bonussen voor nieuwe bezorgers klachten over late of geen verspreiding van hun kranten Telegraaf of NRC een halt toe te roepen. En er zijn veel nieuwe bezorgers nodig.
NOS bericht dat DPG Media zeker 1.000 nieuwe bezorgers nodig heeft. Als oorzaak voor het tekort wordt de ruime keuze op de arbeidsmarkt voor jongeren genoemd. Denk aan bezorgdiensten of de GGD, waar jongeren vaak ook nog meer verdienen. De horeca kampt met hetzelfde probleem bij het aantrekken van personeel.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK