Subsidie voor cybersecurity kleine bedrijven

Kleine bedrijven nemen nog onvoldoende maatregelen tegen cyberdreigingen. Reden voor het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, om de pilot subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ te introduceren.

Veiligheid Cyber Subsidie

Dit subsidiepotje moet kleinere ondernemers aanzetten tot het nemen van cybersecuritymaatregelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het inrichten van back-ups, een wachtwoordmanager en het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie.

Het DTC stelt in totaal drie ton beschikbaar voor deze pilot. De subsidie bedraagt 50 procent van de kosten die een IT-dienstverlener rekent, met een maximum van €1.250 per aanvrager. Bedrijven kunnen éénmalig een beroep doen op deze subsidieregeling.

Het DTC zal de pilot evalueren en bepalen of en op welke manier voortzetting (met een hoger budget) van de subsidiemodule zal plaatsvinden.

Lees verder bij sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK