Subcompact publishing, een nieuwe vorm van zelf-uitgeven verbindt tekst met plaatsen via foto’s

subcompact publishingGraig Mod, een blogger en zelf-publishing evangelist van het eerste uur, heeft een app uitgebracht waarmee op basis van een foto en de geolocatie daarvan korte teksten uit kunnen groeien tot complete novelles of zelfs romans. Het idee achter www.sayhi.co is dat een beeld wel meer kan vertellen dan duizend woorden, maar dat woorden een welkome aanvulling zijn. Deze vorm van publiceren, door Graig subcompact publishing genoemd, lijkt een trend te worden die aangeeft dat de grote veranderingen in uitgeefland niet komen van nieuwe digitale technieken maar wat mensen daarmee doen. Met dank aan Wiebe de Jager van Uitgeven 2.0 en Eburon voor het signaleren van deze trend.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK