Stora Enso en Tetra Pak samen in recycling kartonnen drankverpakkingen

Stora Enso en Tetra Pak onderzoeken gezamenlijk een oplossing voor het recyclen van kartonnen drankverpakkingen. Ze willen daarmee tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan recycling en circulaire toepassingen in de Benelux.

Stora Tetra

De gezamenlijke haalbaarheidsstudie omvat een plan voor een uitgebreide recyclingfaciliteit op Stora Enso’s locatie Langerbrugge in België. De verwerking van de vezels zou plaatsvinden op de locatie Langerbrugge, terwijl de polymeren en aluminium materialen door een speciale partner zouden worden verwerkt in een recyclingproces.

Jaarlijks wordt ongeveer 75.000 ton kartonnen drankverpakkingen op de Benelux-markt gebracht. Een groeiend volume waarvan reeds meer dan 70% wordt ingezameld voor recycling. Momenteel is er geen bestaande infrastructuur voor de recycling van kartonnen drankverpakkingen in de Benelux.

De voorgestelde recyclagelijn in Langerbrugge zal in eerste instantie naar schatting 50.000 ton gerecycleerd karton per jaar verwerken, met het potentieel om dit te verhogen.

Binnen de oplossing zou Stora Enso ingezamelde kartonnen drankverpakkingen verwerken en de vezels terugwinnen. De gerecycleerde vezels zouden als bronmateriaal dienen voor de productie van gerecycleerd karton in de vestiging te Langerbrugge, waardoor een volledig circulaire oplossing zou ontstaan.

Lees verder: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK