Recycling statiegeldblikjes stimuleren met DOOH-displays

Ondanks het ingevoerde statiegeld belanden veel blikjes alsnog in openbare prullenbakken. In de jacht op dit statiegeld worden die vervolgens omgekeerd met een hoop zwerfafval tot gevolg. Wayne Parker Kent, onderdeel van Mediahuis Nederland, en JCDecaux ontwikkelden een interactieve DOOH-display, waarmee blikjes en plastic flesjes eenvoudig worden ingezameld.

Op drukke hotspots in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan de aankomende week interactieve DOOH-displays. De displays nodigen mensen uit om met hun lege blikje te stemmen op de stelling van de dag, aangeboden door De Telegraaf. Door een leeg blikje of plastic flesje in het rek te zetten, breng je eenvoudig je stem uit.

Wpk Zwerfafval 7 430x400 1

De displays zijn ook goed nieuws voor mensen die het statiegeld goed kunnen gebruiken. De fysiek interactieve displays fungeren als speciale verzamelpunten, waardoor mensen nu eenvoudig blikjes kunnen verzamelen, zonder vuilnisbakken open te hoeven trekken. Dat scheelt een hoop zwerfafval en houdt de straten mooi en schoon.

Walter Kraus (commercieel directeur JCDecaux): “Buitenreclame heeft een grote impact op het straatbeeld. Toen wij door Wayne Parker Kent benaderd werden met dit idee, waren we direct enthousiast. We kunnen met deze interactieve displays een bijdrage leveren aan een mooier straatbeeld en bewijzen meteen de impact die buitenreclame kan hebben op het gedrag van mensen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK