Al 80% van plastic statiegeldflessen retour

Na een half jaar statiegeld op kleine flesjes, komt al 80% van alle plastic statiegeldflessen retour.
Sinds vorig jaar juli zit er statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Bijna alle Nederlanders (94%) weten dit inmiddels, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Enigma Research eind 2021.

Sl Staiegeldklein0215

Om de inname verder te verhogen en meer flessen te kunnen hergebruiken, intensiveert Statiegeld Nederland vanaf dit voorjaar de communicatie met een vernieuwde publiekscampagne.
“De laatste weken zit het innamepercentage van grote en kleine plastic flessen al op 80%. Dat is een fraai resultaat na iets meer dan een halfjaar en komt mooi in de buurt van de wettelijke doelstelling van 90%”, zegt Raymond Gianotten, directeur van Statiegeld Nederland. “Sinds de start van het nieuwe statiegeldsysteem
medio 2021, kwam gemiddeld 70% van de plastic flessen retour.”

Bestelportaal Statiegeld Nederland

Dit voorjaar start een nieuwe campagne om Nederlanders te informeren over het belang van statiegeld op plastic flesjes.
Nu 94% van Nederland weet dat er statiegeld zit op kleine flesjes, is het zaak mensen ook te motiveren om de flesjes in te leveren.
Het is belangrijk om op het statiegeldlogo te letten en ervoor te zorgen dat het etiket bij inleveren nog op de fles zit en goed te lezen is.

De ruim 20.000 innamepunten als sportverenigingen, bioscopen, pretparken, cateringlocaties kunnen in een online bestelportaal drukwerk en online campagnematerialen vinden die nodig zijn om de klanten te informeren over het statiegeldsysteem en de inzameling van plastic flesjes.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK