Bestelportaal campagnematerialen Statiegeld Nederland

Sinds 1 juli 2021 zit er statiegeld op kleine plastic flesjes. Statiegeld Nederland vroeg Smid Media Solutions en Prindustry een brandportal te ontwikkelen voor het bestellen van alle campagnematerialen, om bekendheid te genereren voor het nieuwe statiegeldsysteem.

Statiegeldnl 300x250

Smid Media Solutions regelt alles rondom communicatiecampagnes voor de klant. Daarbij hoort ook een bestelportal voor alle communicatieproducten. Voor deze brandportals werken zij samen met softwarebedrijf Prindustry. Een leuk, recent voorbeeld van de samenwerking is de brandportal voor Statiegeld Nederland.

Vanaf 1 juli zit er 0,15 euro statiegeld op kleine plastic flesjes. Een landelijke campagne moet de Nederlander hierover bewust maken. Statiegeld Nederland wilde alle campagnematerialen hiervoor gemakkelijk online laten bestellen en personaliseren door alle innamepunten, zoals sportclubs, supermarkten, bioscopen of tankstations. Statiegeld had echter nog geen websysteem.

Inname Plastic Flesjes Statiegeld Bioscoop

Prindustry heeft een bestelportaal ontwikkeld met alle producten inclusief opmaaktools. De verschillende innamepunten kunnen hier de campagne-materialen vinden die nodig zijn om de klanten te informeren over het nieuwe statiegeldsysteem en de inzameling van plastic flesjes.
De materialen zijn te downloaden, bestellen en personaliseren. De gebruikers kunnen de materialen gratis downloaden, zelf aanpassen qua formaat of ervoor kiezen om het te laten drukken. Smid Media Solutions krijgt de drukwerkopdrachten die via deze Statiegeld website gaan.
Neem vooral eens zelf een kijkje op Statiegeldnlportal.nl!

Foto rechts: een voorbeeld van personalisering op het campagnemateriaal in een bioscoop in Haarlem.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK