Ondernemersreportage met brandportal klantoplossingen

Niet denken vanuit je eigen aanbod, maar vanuit de behoefte van je klanten. Dat kenmerkt de drie bedrijven uit deze ondernemersreportage. Het zijn alle drie aanbieders van een totaalassortiment aan communicatieproducten. Drukwerk, digitale media of brandportal klantoplossingen. Zo blijven ze ook up to date in deze onvoorspelbare periode.

Grafische Ondernemers Zo vertelt Nicky Smid van Smid Media Solutions: “Er is een behoefte om alle communicatie-activiteiten effectiever en digitaal te organiseren. Dat geldt zeker voor grote marketingafdelingen die het vaak erg druk hebben. Zo werken we voor een landelijke kinderopvangorganisatie die de voorraad en het bestellen van hun bedrijfskleding handiger wilde organiseren. Zij komen dan bij ons voor een oplossing.”

Ook GCC sprong in op alle online printontwikkelingen. Yolanda Havelaar: “We namen jaren geleden al een webshop. Het bleek echter moeilijk om met standaard drukwerk te concurreren met de grote internetdrukkers. Al snel zagen we de meerwaarde van een andere toepassing van dit webportal. En wel als gesloten bestelplatform voor onze klanten. We hebben nu een groot aantal van onze klanten in zulke brandportals aangesloten.”

Stefan De Cuyper startte in 2000 met zijn digitale drukkerij Digitalprinting. “In 20 jaar is er veel veranderd. Het is vooral belangrijk om naar de klantwensen te blijven luisteren en je continu aan te passen aan de markt. Met onze brandportals kunnen onze klanten zelf hun communicatie ontwerpen en daarna eenvoudig bestellen. We hebben ook de open webshop, maar door onze lokale rol zie je dat klanten vaak liever even bellen of langskomen om een opdracht af te stemmen.”

Lees de gehele reportage op Printmedianieuws.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK