Web-to-print vaak onbenut

online bestellenWaar de grote online drukwerkaanbieders zeer succesvol zijn, hebben kleinere, van origine traditionele drukkerijen moeite om web-to-print systemen succesvol te implementeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het National Association for Printing Leadership (NAPL) Research Center. De Amerikaanse brancheorganisatie ondervroeg haar leden over hun ervaringen met web-to-print en daaruit kwam geen vrolijke conclusie; 80% van de drukkerijen zijn niet tevreden met de resultaten van hun web-to-print inspanningen. Bij 93% van de drukkerijen is het aandeel klanten dat online besteld 20% of minder. Bij de meesten (58%) maakt slechts 5% van de klanten gebruik van de online diensten die de drukker aanbiedt.
Internet wordt door drukkerijen en klanten het meest gebruikt voor het van opdrachten en het versturen van bestanden. Van de klanten die online in contact staan met hun drukker, maakt slechts een op de drie gebruik van de mogelijkheden om bestanden te controleren en online drukorders in te plannen. (Bron: grafisch-nieuws.knack.be)

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK