Wandelende 3D-printer

geogolfWat nou als een object niet in een 3D-printer past, en je het toch met een 3D-ontwerp wilt beprinten? Daar hebben studenten en hun leraar aan de Creative Architecture Machines Studio in California iets op bedacht: de Geoweaver. In plaats van een object printen ín een 3D-printer, kan de Geoweaver ‘out of the box’ printen. Dankzij zes poten met 12 servo-besturingsmechanismen kan deze printer over een object heen lopen, ondanks obstakels, en daarop via een lijmpistool 3D-printmateriaal aanbrengen . De spinachtige robot kan lopen, draaien en keren en zo nauwkeurig manoeuvreren. Op deze manier kan met een eenvoudige CAD-file met 3D-ontwerp op bestaande, grote objecten een 3D-print worden aangebracht. Meer informatie: Instructables, Geoweaver. (Bron: Drupa.com)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK