Eshuis gecertificeerd drukker voor het DPG-logo

Sinds eind november is het mogelijk om bij Eshuis het PFAND-logo te laten drukken op etiketten en shrink sleeves. Dit is het statiegeld-logo dat verplicht is in Duitsland. Eshuis is een van de weinige drukkerijen in Nederland die is gecertificeerd om de speciale inkt te mogen drukken voor het DPG Deutsche Pfandsystem GmbH.

Eshuis Duits LogoProducenten die alcoholische of non-alcoholische dranken exporteren naar Duitsland, of dit van plan zijn, krijgen te maken met het Duitse statiegeldsysteem. Sinds 2003 bestaat er in Duitsland een statiegeldplicht voor drankverpakkingen die eenmalig gebruikt worden. Het is voor distributeurs van de eerdergenoemde verpakkingen verplicht om alle statiegeld-verpakkingen terug te nemen. Daarom moeten de etiketten of shrink sleeves van de drankverpakkingen voorzien zijn van het PFAND-logo, ook wel het DPG-logo genoemd.

Eshuis kan met verschillende druktechnieken het Duitse statiegeld-logo bedrukken op etiketten: Of het nu gaat om plastic of glazen flessen. Op etiketten of shrink sleeves. Voor zowel kleine als grote oplages.

Om producenten te ondersteunen in het hele proces, heeft Eshuis een speciale whitepaper ontwikkeld. In dit whitepaper wordt er uitgelegd welke stappen er gezet moeten worden om het product te voorzien van het logo. Er moet namelijk een en ander geregeld worden alvorens ook een producent het statiegeld-logo mag laten bedrukken bij een gecertificeerde drukkerij, zoals Eshuis.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK