Het Parool wordt ochtendkrant

Per 3 januari 2022 zal Het Parool in de ochtend in plaats van in de middag in de bus vallen. De krant maakte dit dinsdag 14 september bekend aan de abonnees via een brief. Redenen zijn van praktische en journalistieke aard.

Het Parool Wordt Ochtendkrant

Om meteen met de journalistieke reden te beginnen: het nieuws is tegenwoordig overal aanwezig, zeker via de smartphone, en lezers zijn in de middag – het moment dat Het Parool nu in de brievenbus valt – vaak al helemaal op de hoogte. “We zijn ervan overtuigd dat de ochtend door de aanwezigheid van online nieuws een beter en logischer moment van verschijnen is,” aldus hoofdredacteur Kamilla Leupen. De praktische reden heeft met de distributie en bezorging te maken. Uit het bericht: “Het Parool is een van de weinig overgebleven middagkranten in Nederland. De kosten voor distributie en bezorging zijn hierdoor relatief hoog, waardoor de bezorging aan het eind van de dag meer en meer onder druk komt te staan.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK